Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اگرچه تاکنون راهکار‌های متفاوتی درباره ساختمان‌های ناامن تهران داده شده است، اما وضعیت ایمنی تهران در برابر زلزله مشکل بزرگی است که حل نشده باقی مانده است. تاریخ انتشار: 00:30 - 28 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۷۷۴۳

خبرگزاری میزان - سالهاست درباره ایمنی و ضرورت استحکام بخشی ساختمان‌های ناایمن در کلانشهرهایی مانند تهران سخن گفته می‌شود اما این مشکل و معضل همچنان به جای خود باقی است و فکری برای آن انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست همین چند وقت پیش بود که نخستین جلسه ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران با حضور اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، پیروز حناچی، شهردار تهران، محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران، رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، غلامحسین محمدی، رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و اعضای کارگروه‌های ۱۴ گانه شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران (به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس) در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد و هشدار‌های جدی درباره ساختمان‌های ناامن تهران در آن مطرح شد.

برای مثال اسماعیل نجار در آن جلسه آمادگی تهران در برابر زلزله را کم دانست و اعلام کرد آمادگی تهران با همه اقدامات انجام شده در برابر زلزله ۱۸.۸ درصد است یا محسن هاشمی مهمترین مشکل در این زمینه را بحث تامین مالی برای بالابردن آمادگی‌ها دربرابر زلزله دانست و تاکید کرد سالهاست که این تشکیلات شکل گرفته و هر سال سه جلسه تشکیل می‌شود، اما هنوز صحبت از آمادگی ۱۸ درصدی تهران است که جای تاسف دارد.

هرچند شهردار تهران در همان جلسه با نگاهی امیدوارانه به بحث ایمنی تهران در برابر زلزله پرداخت و تاکید کرد که دست شهرداری درباره مقاومت در برابر زلزله چندان خالی نیست.

به گفته حناچی تهران در طول تاریخ چندین بار با زلزله دست و پنجه نرم کرده، وجود آجر در لایه‌های زیرین در حفاری‌های مترو نشان می‌دهد که زلزله‌های سنگینی را تجربه کرده است که از زلزله می‌توان به عنوان اصلی‌ترین بحران تهران یاد کرد.

البته نگرانی‌ها در خصوص زلزله تنها به این افراد محدود نشده و علی اعطا، سخنگوی شورای شهر هم در در گفت‌وگو با میزان به تشریح این وضعیت پرداخت و تاکید کرد که بافت فرسوده ما وضعیت نگران کننده‌ای در شهر تهران دارد به خصوص که تراکم انسانی هم نسبت به وضعیت طبیعی بهتر است. وضعیت متوسط بقیه شهر تهران آنجا تراکم انسانی خیلی بالا است. در بازار تهران به عنوان مثال وضعیت ناگوار و نگران کننده‌ای است، درنتیجه به طور کلی ما برای زلزله در تهران آماده نیستیم.

پس از این این اظهارات به سراغ او رفتیم و رییس شورای شهر تهران در گفت‌وگو با میزان به سوالی در خصوص وضعیت ایمنی تهران در برابر زلزله پاسخ داد و گفت که این مساله بستگی به دارد که زلزله چند ریشتری در تهران بیاید و اگر زلزله ۷ تا ۸ ریشتری روبه‌رو شود، کل تهران نابود می‌شود.

در این شرایط پرسشی که در اینجا به وجود می‌آید این است که کلانشهر بزرگی به مساحت تهران دارای هزاران ساختمان است که هر کدام با شیوه و روش خود ساخته شده‌اند.

اگر آمار اعلام شده در زمینه ساختمان‌های ناایمن درست نیست، این نگرانی را در دل مردم بیشتر می‌کند که تنها بخشی از ساختمان‌های موجود در شهر بررسی شده‌اند و حالا با چالش بزرگتری مواجه شده‌ایم که ممکن ساختمان‌های بسیاری در شهر وجود داشته باشند که مقوله ایمنی در آنان نه تنها بررسی نشده بلکه هر کدام از آنان به مثابه یک بمب ساعتی می‌توانند خطرآفرین باشند.

پیش از این محمد سالاری در گفت‌وگو با میزان از الزام شورای شهر تهران به سازمان آتش نشانی خبر داده بود که شورای شهر پنجم این سازمان موظف کرده تا سامانه‌ای را به صورت برخط ایجاد کرده و تمامی اماکن عمومی، خصوصی پرخطر تهران را در این سامانه معرفی کند و شهرداری تهران باید بر اساس مصوبه شورا باید ساختمان‌ها ناایمن و مشکلات آنان را به صورت شفاف اعلام کند که این خودش باعث می‌شود که افراد ترددکننده به این مناطق و صاحبان این املاک اطلاع داشته باشند که وضعیت ایمنی آن ساختمان در شرایط مناسبی نیست.

در این شرایط بهتر است با توجه به وضعیت فعلی ایمنی ساختمان‌های تهران در برابر زلزله نسبت به این مساله رسیدگی شود تا پایتخت‌نشینان بدانند که در شهر تاچه میزان از ایمنی در برابر زلزله برخوردار هستند و با خاطری آسوده بتوانند به زندگی خود ادامه دهند.

فراموش نکنیم وقوع زلزله در تهران خبر نمی‌کند و اگر امروز به فکر آن نباشیم با فاجعه روبه‌رو خواهیم شد که دیگر توان بهبود آن ممکن نیست و عملا تمامی فرصت‌ها را از دست می‌دهیم، اما با معرفی ساختمان‌های ناایمن می‌توان برای این مساله فکری اساسی انجام داد و علاج پیش از واقعه کرد.

بیشتر بخوانید: هاشمی: آمار ۳۳ هزار ساختمان ناایمن در تهران درست نیست

در پایان باید بر این مساله تاکید کرد که تهران به عنوان شهر معین و حیاتی که تمامی امکانات در آن مستقر شده است، باید از امکانات بیشتری نسبت به زلزله برخوردار باشد و اگر امروز به فکر این مساله نباشیم مشخص نیست وقوع زلزله در تهران در صورت عدم آمادگی برای چه تبعاتی را در کشور به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شورای شهر تهران تهران ایمنی تهران در برابر زلزله مدیریت بحران ساختمان ها شهر تهران شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبق تحقیقات اخیر، بین مصرف روزانه آجیل و کاهش خطر افسردگی ارتباط وجود دارد. به گفته کارشناسان، آجیل حاوی مواد مغذی خاصی است که می‌تواند به ارتقای سلامت روان کمک کند. این تحقیقات بیانگر آن است که خوردن یک مشت آجیل (۳۰ گرم) در روز با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به افسردگی مرتبط است.

بیشتر بخوانید: روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید

یک وعده آجیل می‌تواند شامل: ۱۰ عدد گردو، ۲۰ عدد بادام، ۳۰ عدد پسته و ۱۵ بادام هندی باشد.

طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی تأثیر عمیق عادات غذایی ما بر سلامت ذهن و روان تأکید داشته‌اند؛ که یکی از پررنگ‌ترین آنها به ارتباط قوی میان روده و مغز اشاره می‌کند و نقش کلیدی تغذیه در سلامت روانی را برجسته می‌کند.

به گفته محققان، افرادی که در رژیم غذایی خود آجیل بیشتری می‌خورند، ممکن است در سایر رفتارهای سالم نیز پیشرو باشند و عاداتی مانند ورزش و بهداشت خواب را نیز مدنظر قرار دهند. بدین ترتیب طبیعی است که خطر ابتلا به اختلالات خلقی در آنها کاهش یابد.

کدام یک از اجزای آجیل به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کنند؟

نتایج نشان می‌دهد مواد مغذی موجود در انواع آجیل می‌تواند به بدن کمک کند تا استرس را بهتر مدیریت کند، سلامت روده را بهبود بخشد و سلامت مغز را تقویت کند. از این رو، خوردن آجیل می‌تواند یک استراتژی غذایی مفید برای پیشگیری و مدیریت افسردگی باشد.

به طور مثال:

گردو و امگا ۳

گردو به دلیل محتوای بالای امگا ۳ معروف است. امگا ۳ که برای عملکرد و رشد مغز ضروری است، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به طور بالقوه خطر افسردگی را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گردو با تأثیر بر ایجاد و عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو، مانند سروتونین و دوپامین، ممکن است به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

هم‌چنین یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مصرف مکمل امگا ۳ با بهبود قابل توجه علائم افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مرتبط است.

بادام هندی و تریپتوفان

بادام هندی به دلیل داشتن محتوای بالای تریپتوفان و پتانسیل خود در کاهش علائم افسردگی بسیار مورد توجه است. تریپتوفان یک آمینو اسید است که به عنوان پیش‌ساز سروتونین عمل می‌کند و می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد، به طور بالقوه نرخ افسردگی را کاهش دهد و هم‌چنین در تنظیم خواب نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اثرات ضد افسردگی تریپتوفان ممکن است ناشی از تأثیر مثبت آن بر التهاب عصبی، استرس مزمن و اختلال در تنظیم میکروبیوم روده باشد.

بادام و اسیدهای فنولیک

بادام سرشار از اسیدهای اولیک است؛ که در مطالعات اخیر نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رفتارهای شبه‌افسردگی داشته است. از دیگر آجیل‌های دارای این ترکیبات می‌توان به گردو و پسته اشاره کرد. این ترکیبات می‌توانند بر سیستم‌ها و عملکردهای مختلف بدن، از جمله متعادل کردن سطح استرس، کمک به تشکیل سلول‌های عصبی و تأثیر مثبت بر سلامت روده تأثیر بگذارند؛ که همگی از عوامل ضروری برای سلامت روان هستند.

سایر مواد مغذی موجود در آجیل

ویتامین E: آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند.

منیزیم: یک ماده معدنی است که در عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارد و به تنظیم خلق و خو کمک می‌کند.

هم استرس اکسیداتیو و هم کمبود منیزیم در ایجاد اختلالات خلقی، از جمله افسردگی، نقش دارند.

چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع: منابع چربی سالمی که برای حفظ یکپارچگی ساختاری سلول‌های مغز و حمایت از ارتباط بین نورون‌ها ضروری هستند.

فیبر غذایی: به تقویت میکروبیوم روده کمک می‌کند. آجیل، علاوه بر فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی پایینی است؛ به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. پایدار بودن سطح قند خون با تنظیم بهتر خلق و خو و کاهش خطر علائم افسردگی مرتبط است.

منبع: خبر آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1229867 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • تولید «تیرآهن بال‌پهن» در راستای ایمن‌سازی ساختمانهای کشور در برابر زلزله
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • شهری در ایران که کوچه ندارد ! | ویدئو
  • شناسایی ۳۲۰ساختمان در غرب تهران برای پایش تخصصی در بحث ایمنی
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • لیست کارگاه خوب تعمیر مبل زیر نظر اتحادیه در تهران