Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی زارع، مدیر پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در گفت‌وگو با ایکنا؛ به مناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله با اشاره به افزایش ریسک شهر‌های بزرگ در برابر زلزله اظهار کرد: کلمه ایمنی مؤلفه‌های مختلفی دارد و در مدت ۱۵ سال گذشته پس از زلزله بم حدود ۱۵ میلیون به جمعیت ایران اضافه و همزمان هم جابجایی جمعیتی ۱۸ میلیونی در طی این سال‌ها اتفاق افتاده است؛ جمعیت زیادی از روستا‌ها و شهر‌های کوچک به شهر‌های بزرگ مهاجرت کرده‌اند لذا زمانی که می‌خواهیم به موضوع ایمنی در برابر زلزله بپردازیم باید این فاکتور مهم را در نظر داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  زارع تصریح کرد: استان‌هایی مانند تهران و البرز مقاصد اهداف مهاجرت جمعیتی بیشتری هستند به نظر می‌آید با این جمعیت که به آن‌ها اضافه شده، جمعیت در معرض آسیب افزایش پیدا کرده؛ این به معنی افزایش خطر در طبیعت نیست چرا که این خطر از چند سال پیش از افزایش جمعیت وجود داشته و تغییری نکرده و ریسک به دلیل افزایش جمعیت بالا رفته است.
وی ادامه داد: در موضوع ایمنی شهرها، تاب‌آوری آن‌ها در برابر زلزله و بازگشت پذیری به شرایط عادی پارامتر‌های دیگری را نیز مد نظر قرار می‌دهند که آیا این تاب‌آوری وجود دارد یا خیر؟ به نظر می‌رسد پس از زلزله بم و در برخی از استان‌ها به ویژه استان‌هایی با حداقل جمعیتی بین ۱ تا ۲ میلیون نفر گروه‌های کارشناسی و مسئولان به صورت منسجم و با وسواس بیشتری به مسئله زلزله توجه کرده‌اند.
این استاد زلزله شناسی بیان کرد: تاب‌آوری تک مؤلفه نبوده و با سایر مؤلفه‌های اجتماعی هم ارتباط دارد، مردم در ۱۵ سال گذشته و به ویژه پس از زلزله بم در رابطه با زلزله هوشیارتر شده و آن را به گفت‌و‌گوی سطح اجتماع آورده‌اند و همچنین با رشد فناوری ارتباطات و اطلاعات نیز توجه به این نکات بیشتر شده است و آمادگی بیشتری در این رابطه دارند حتی در این ۱۵ سال گذشته در برخی شهرداری‌ها و شورایاری‌های محلات جلسات مختلفی را با مردم برگزار کرده و حتی حلقه‌هایی نیز با حضور خانواده‌ها برای ارتقای ایمنی آن‌ها تشکیل شده است. اگرچه هنوز در رابطه با تاثیر آن‌ها پژوهشی انجام نشده است.
مدیر پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در رابطه با مطالبه مردم از خرید یا اجاره ساختمان‌های مسکونی ایمن در برابر زلزله گفت: آماری در رابطه با اینکه مردم زمان خرید ساختمان چه اولویت‌هایی دارند، آیا برای آن‌ها اولویت ایمنی است یا فاکتور‌های اقتصادی موجود نیست و با قطعیت نمی‌توان اظهار نظر کرد، اما به نظر می‌رسد همچنان اولویت برای مردم فاکتور اقتصاد باشد نه ایمنی ساختمان، لذا اینکه چقدر مسئله ایمنی ساختمان نیز برای خانواده‌ها اهمیت داشته باشد هنوز روشن نیست.
وی تأکید کرد: رسالت ما همچنان این است که در شهر‌های بزرگ در صورت وقوع یک زلزله بزرگ چه اتفاقی ممکن است رخ دهد؟ به این دلیل که ما تجربه زلزله‌های بزرگ را عمدتاً در شهر‌های بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت نداشته و تنها شهر بزرگی که زلزله بزرگی در آن رخ داد، شهر بم بود که بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشت، باید محققان و مسئولان برای کاهش ریسک زلزله به این موضوع اهمیت بدهند. اگر در این شهر‌ها زلزله بزرگی اتفاق افتاد ما باید به سمت تجربه‌های جهانی رفته و از رفتار‌های محلی نیز درس بگیریم.
وی همچنین در رابطه با وجود شهرک‌های ناامن در برابر زلزله نیز یادآور شد: بسیاری از شهرک‌ها  در کنار شهر‌های قدیمی ایجاد شده و عمدتا در آن زمان به موضوع ایمنی و مقاومت در برابر زمین‌لرزه توجهی نشده است؛ وجود گسل یا ساخته شدن بر بستر خاک نرم فعالیت‌های لرزشی را تشدید کرده و میزان تخریب را بالا می‌برد چنانکه در یکی از مسکن‌مهر‌ها و محله فولادی شهر سرپل ذهاب بستر خاک نرم میزان خسارت را چند برابر کرد و اگر به مسائل ایمنی خاک توجه می‌شد چه بسا این خسارت کمتر می‌شد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زلزله ایمنی مهدی زارع روز ایمنی و زلزله تاب آوری زلزله بم زلزله کرمانشاه زلزله رودبار سرپل ذهاب مسکن مهر پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۱۶۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر، ارسلان مالکی مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه این اراضی در ۱۰ استان کشور واقع شدند، گفت: مساحت کل زمین‌هایی که برای طرح صنعت شهرها در نظر گرفته شده نزدیک به پنج‌هزار هکتار است.

معاون وزیر راه و شهرسازی، صنعت‌شهرها را یکی از سیاست‌های موفق دولت سیزدهم برای استفاده از همه ظرفیت‌های کشور دانست و افزود: اجرای این طرح در حقیقت نوعی مشارکت میان دولت و بخش صنعت برای تولید مسکن است.

وی، استفاده از ظرفیت مدیریتی واحدهای صنعتی در ساخت پروژه‌ها و کنترل کیفی این پروژه‌ها توسط بخش صنعت را از مزایای این مشارکت برشمرد و ادامه‌داد: در این راستا دولت نیز همه امکانات موجود برای تسهیل در اخذ مجوزها و امکان ایجاد تسهیلات را به کار می‌گیرد.

مالکی همچنین برای تأمین مسکن کارگران و کارکنان بخش صنعت در دیگر استان‌ها نیز اعلام آمادگی کرد.

کد خبر 6097492 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۰۴۵ قطعه زمین نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر بم
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • حق مسکن کارگران ۲ برابر می‌شود؟
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • بررسی مطالبات مردم احمد آباد اردکان
  • تغییر نگاه‌ها به کوثر چشم انداز ما بوده است
  • ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعتی
  • زمین ساخت ۱۴۰ هزار مسکن کارگران تامین شد